اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از این سرگرمی اطلاعی ندارند، باید به طور مختصر بگوییم که اتاق فرار یک سرگرمی گروهی و فکری است که در آن شما یک تیم دو تا هشت نفره تشکیل میدهید و وارد فضای واقعی بازی میشوید. مدلهای مختلف معما و انجام کار گروهی، به هدف نهایی تعیین شده برای خود خواهید رسید. اما چرا برای یک بار هم که شده باید اتاق فرار بریم؟؟؟
چرا باید اتاق فرار بریم؟
تا از تبلت و موبایل دوری کنید
میتوان گفت یکی از بزرگترین مزایای این سرگرمی این است که شما را از تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر و فضای مجازی یک ساعت دور میکند و میتوانید با دوستان واقعی خود وقت بگذرانید.
اتاق فرار یک سرگرمی گروهی
یکی دیگر از مزایای اتاق فرار، انجام کار گروهی است که به دلیل نوع بازی، برای موفقیت به یک کار گروهی کامل نیاز دارید. شما در طول بازی با دوستان خود کار میکنید تا به هدف مشترک خود برسید.
تمرینات فکری
همانطور که بدن ما به ورزش و سلامتی احتیاج دارد، ذهن ما نیز نیاز دارد. بازی اتاق فرار با معماها و پازلهای مختلف میتواند ورزش خوبی برای ذهن شما باشد.
اتاق فرار مناسب برای خانوادهها
یکی از ویژگیهای خوب این سرگرمی این است که میتواند بین 16 تا 100 سال سن داشته باشد و میتواند یک انتخاب عالی برای خانوادههایی باشد که همه اعضای خانواده میتوانند با هم یک بازی گروهی انجام دهند و در یک کار گروهی مشترک شرکت کنند.
ترس چیست؟
قبل از اینکه به مزایای ترس بپردازیم و اینکه چرا دوست داریم ترس را تجربه کنیم، ابتدا مفهوم ترس را بررسی کرده و ببینیم ترس دقیقاً چیست.
ترس یکی از هفت احساسی است که همه مردم جهان در نتیجه رویدادها و موقعیتهای مختلف تجربه میکنند. احساس ترس ناشی از تجربه تهدیدها، تجسمات جسمی، احساسی، روانی و حتی ذهنی است. از گذشته تا کنون، این احساس به عنوان یکی از احساسات منفی شناخته شده است. اما واقعیت این است که احساس ترس نقش مهمی در بقای انسان داشته است. زیرا شما را مجبور میکند تمام تلاش خود را برای مقابله با خطر انجام دهید. جالب نیست!؟
بنابراین میتوان گفت ترس مکانیزمی در شرایط مختلف است. بد نیست بدانید که احساس ترس به خودی خود دردسر زیادی برای ما ایجاد نمیکند. سوال این است که ما در برابر این احساس و موقعیتی که در آن قرار داریم چگونه واکنش نشان میدهیم؟ بله، درست شنیدهاید، این واکنش ماست که سرنوشت ما را تعیین میکند.
اگرچه ترس یک مکانیسم کاملاً ذهنی است، اما پیامدهای آن در وضعیت جسمانی فرد کاملاً مشهود خواهد بود. این بدان معناست که وقتی در حالت ترس است، اندامی به نام هسته آمیگدال در مغز شروع به کار میکند و سیستم عصبی کل بدن از این شرایط آگاه است.
به طوری که این ترس از ذهن به اندامهای دیگر منتقل شده و در هر فرد به شکلهای مختلف خود را نشان میدهد. هورمونهایی مانند آدرنالین و کورتیزول در سراسر بدن ترشح میشوند و این احساس را زنده نگه میدارند.
ضربان قلب شما افزایش مییابد، سریعتر نفس میکشید، فشار خون شما بالا میرود و حتی جریان خون شما نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. بنابراین این تغییر در جریان خون شما را تشویق میکند تا کارهایی مانند دویدن، پرواز و حتی مبارزه انجام دهید.
چرا ما دوست داریم ترس را در اتاق فرار تجربه کنیم؟
فکر میکنید چرا در شهربازی به بازیهای ترسناک میرویم؟ چه چیز فیلمهای ترسناک جذاب است؟ چرا آمیخواهیم به خانههای خالی از سکنه نقل مکان کنیم؟ چرا باید اتاق فرار بریم؟ البته قبلاً در مقالهای جداگانه بحث کردهایم که اتاق فرار بازی ترسناکی است یا خیر.
جالب است بدانید ترس و هیجان بعد از آن لحظهای برای این افراد نیست و پس از پایان داستان، این احساس هنوز در ذهن و بدن آنها باقی میماند. این دقیقاً همان چیزی است که باعث میشود برخی از افراد بترسند. ترس همچنین باعث میشود ذهن شما هورمونی به نام دوپامین ترشح کند یعنی هورمونی که منجر به احساس شادی و لذت میشود.
ترس شما را ایمن میکند
شاید برای شما کمی عجیب باشد که ترس ما را در امان نگه میدارد. اما به گفته دکتر سیکورا، روانشناس، ترس یک فرایند طبیعی و بیولوژیکی است که همه ما آن را تجربه میکنیم و ما را در امان میدارد. به طور خلاصه، ترس بهترین راه برای پاسخ به تهدیدهایی است که با آن روبرو هستیم و خود را از مشکلات نجات میدهیم. ترس یک احساس پیچیده انسانی است که علاوه بر هیجان میتواند هم سالم و هم مثبت باشد. بدون شک این احساس میتواند پیامدهای منفی نیز داشته باشد.
کاهش وزن
احتمالاً قبلاً شنیدهاید که میگویند ترس میتواند باعث سوزاندن کالری بیشتر شود. احساس ترس و آدرنالین ناشی از آن باعث افزایش متابولیسم بدن و منجر به سوزاندن قند و چربی بدن میشود. اینها تنها برخی از ابزارهای اشتراک گذاری هدف هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید. تجربه این احساس باعث افزایش انرژی و عملکرد شما میشود. همانطور که گفتیم، احساس ترس باعث ترشح هورمونهای زیادی در بدن میشود که هریک پیامدهایی را به دنبال دارد.
از سروتونین گرفته تا اندورفین و دوپامین! جالب است بدانید سروتونین مغز را به سمت استفاده از حداکثر قدرت سوق میدهد و این باعث بهبود عملکرد شما در لحظه میشود. اگر این تجربه طولانی مدت باشد، بر قدرت کلی شما نیز تأثیر میگذارد و شما در سخت ترین لحظات بهترین عملکرد را خواهید داشت.
ترس به شما کمک میکند تا بر جنبههای مهم زندگی تمرکز کنید
ترس به شما کمک میکند تا بر مهمترین عوامل و در واقع چیزهایی که در زندگی دارید تمرکز کنید. این به شما امکان میدهد این اقلام را به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید. ترس به شما کمک میکند استرس خود را کنترل کرده و آرام شوید. استرس نیز یکی از پیامدهای ترس است. استرس زمانی ایجاد میشود که نگران اتفاقات اشتباه باشید. بدن شما به طور طبیعی هنگام استرس به شما فشار میآورد. در این مرحله بدن دوپامین و آدرنالین ترشح میکند که منجر به افزایش ضربان قلب ، فشار خون و … میشود.
همه این فرایندهایی که در ذهن اتفاق افتاده میتواند باعث شود شما استرس لحظهای خود را کنترل کرده و به آرامش کامل برسید و در موقعیت آرام باشید! عجیب نیست!؟
ترس به تقویت روابط اجتماعی شما کمک میکند
علاوه بر همه هورمونهایی که در اثر ترس ترشح میشوند، هورمون دیگری به نام اکسی توسین نیز در بدن ترشح میشود. هورمونی که بر رفتارهای اجتماعی و حضور در اجتماع تأثیر میگذارد.
از آنجا که ترس بر غریزه بقا تأثیر میگذارد، همین هورمون شما را برای مشارکت در فعالیتهای گروهی بیشتر مشتاق میکند. به عنوان مثال، به محض اینکه برای تماشای یک فیلم ترسناک دور هم جمع میشوید. این بدیهی است.